У Міністерстві закордонних справ Фінляндії дорікнули країнам Заходу за заяви щодо України, яка нібито “невдячна” за надану військову допомогу у війні з РФ.

За словами очільниці МЗС Фінляндії Еліни Валонтен, країнам Заходу не треба дивитися на допомогу Україні як благодійність, оскільки “Україна бореться за нас”.

В інтерв’ю Financial Times вона наголосила, що Україна нині воює за європейську безпеку та архітектуру безпеки Європи. Тому партнери не втомилися від війни. Валонтен сподівається, що країни Європи робитимуть більше.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, ключовим висновком війни в Україні є необхідність інвестування в оборону європейських країн значно більше, ніж це було раніше.

Нагадаємо, що міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Україна має бути стриманішою з вимогами у військовій підтримці. На його думку, Києву треба бути вдячнішим західним союзникам за надану допомогу.