Вчені назвали продукти, які треба їсти, щоб серце довго залишалося здоровим. Про це йдеться у дослідженні, яке опубліковано в журналі European Heart Journal.

Адже деякі фрукти, овочі, бобові та інші продукти зменшують ризик серцево-судинних хвороб у людини.

Фрукти. Ця категорія продуктів містить багато різних вітамінів, клітковини та мінералів. Тому вживати фрукти найкраще у сирому та необробленому стані, аби покращити здоров’я серця. Проте не варто зловживати цим, оскільки надмірне споживання клітковини спричиняє діарею та здуття живота. Також фрукти містять багато цукрів.

Овочі менш калорійні, аніж фрукти. Особливо для серця корисними є зелені листові овочі, зокрема капуста та шпинат.

Бобові продукти. Йдеться про горох, нут, квасолю та сочевицю, у яких міститься необхідний для людини рослинний білок. Ці продукти знижують рівень холестерину та сприяють роботі серця, а також нормалізують артеріальний тиск.

Горіхи досить калорійні, але допоможуть поборотися з “поганим” холестерином, який є одним з причин серцево-судинних захворювань.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Риби. Вчені наголосили, що лосось, сардина та інші види риб відомі тим, що містять багато омега-3, вітаміну D та є чудовим джерелом білка. Знайдено зв’язок між споживанням риби та функціонуванням серця. Менший ризик серцево-судинних захворювань мають ті люди, які мінімум один раз на тиждень споживають рибу.

Жирні молочні продукти. Ця продукти можуть запобігти ризику інфаркту та інсульту завдяки захисній дії певних жирних кислот.