Деякі населені пункти Івано-Франківської області серйозно постраждали від повені, яка виникла внаслідок сильних проливних дощів.

Як повідомили у пресслужбі МВС, поліціянти та рятувальники надають допомогу місцевому населенню у постраждалих районах. Близько 600 домогосподарств опинилося під водою, оскільки рівень в води в тутешніх річках значно піднявся.

У деяких селах вулиці стали схожими на річки. Серед найбільш постраждалих районів – Коломийський. Там у селах Мишин, Великий Вербіж та Великий Ключів затопило 340 домогосподарств.

Не менш постраждав Надвірнянський район, де під водою опинилися 150 домогосподарств, а в Косівському районі – 80. До міста Калуш теж дійшла вода, але тут затоплено тільки 30 домогосподарств.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Рятувальники, поліціянти та комунальні служби евакуюють людей з підтоплених районів та намагаються боротися з наслідками негоди.

Туристів закликали не ходити в гори під час таких погіршень погодних умов.