Можливо ви помічали, що люди під час телефонної розмови зазвичай тримають слухавку біля лівого вуха.

З’ясувалося, що навколишнє середовище та нервова система можуть впливати на вибір боку, на якому тримається телефон. У більшості людей ліва половина мозку відповідальна за обробку мови. Тому мозкова активність, пов’язана з мовленням, частіше спостерігається в лівій півкулі.

Крім того, ліва рука частіше використовується під час телефонних розмов.

Існують також інші фактори, що можуть впливати на вибір боку використання телефону, зокрема, під час розмови зручніше, якщо права рука вільна оскільки саме вона більш функціональна у більшості людей.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тим часом за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), користувачі мобільних пристроїв найбільше піддаються ризику захворювання на рак головного мозку, повідомляє ukrainian.voanews.com.

Науковці радять під час телефонної розмови використовувати навушники, або розмовляти на гучному зв’язку, аби мобільний телефон знаходився якомога далі від голови.