Колишній народний депутат України Віктор Медведчук, що є кумом російського диктатора Володимира Путіна, міг сприяти вагнерівцям здійснити спробу військового перевороту на Росії. У цьому впевнений секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Він нагадав, що 24 червня 2023 року бойовики зі складу ПВК “Вагнер” під час “походу на Москву” користувалися послугами АЗС, власником яких є Медведчук.

“Зрадник України Медведчук є власником кількох мереж АЗС, і саме там воєнні злочинці безплатно заправлялися пальним та харчувалися”, – сказав Данілов.

Ці події, вважає секретар РНБО, дали привід вважати, що на Росії неодмінно станеться “розпад” путінського режиму.

“Режиму Путіна “ножем у спину” завдано якщо не миттєво смертельного, то точно неминучого, хоча і відтермінованого в часі, удару”, – сказав він.

Тим часом директор центру громадських досліджень «Український меридіан» Дмитро Левусь не вбачає прямої участі Медведчука у підтримці “вагнерівців”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Там працюють прості росіяни, яким Пригожин та його армія близькі. Інший момент – це люди зі зброєю та спробуй їм не дати те, чого вони хочуть і не посміхатися”, – пояснив він свою думку.

Однак, вважає він, якщо Медведчук дійсно був на боці Пригожина під час його “походу на Москву”, то у Путіна “великі проблеми в його царстві”.