Голова Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров відреагував на інформацію щодо замінування Запорізької атомної станції Росією.

Лавров заявив, що це є маячня та повторення вже багато разів коментованих питань.
Він стверджує, що такі загрози та попередження висуваються насамперед “українським режимом”.

За словами Лаврова, це свідчить про тренованість цих людей, включаючи навички ведення інформаційної війни, особливо з боку англосаксів, поляків та навіть прибалтійців, які, на його думку, стали головними спільниками України.

Варто зазначити, що президент України Володимир Зеленський у невідкладному зверненні повідомив про отримання розвідкою даних щодо розгляду Росією сценарію терористичного акту з викидом радіації на Запорізьку атомну станцію (ЗАЕС). За його словами, росіяни вже все підготували для цього.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

20 червня начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявив, що росіяни додатково замінували ЗАЕС, зокрема, охолоджувачі. За даними української розвідки, російські війська розмістили вибухівку біля чотирьох з шести енергоблоків ЗАЕС.

ЗАЕС, яка є найбільшою атомною станцією в Європі, була захоплена окупантами під час початку повномасштабного вторгнення. Відтоді росіяни постійно створюють ризик атомної катастрофи, оскільки розмістили свої боєприпаси та зброю на станції. Попри це, українські фахівці, які продовжують підтримувати її функціонування, регулярно вживають заходів для забезпечення безпеки ЗАЕС.