Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов висловив думку, що повстання засновника приватної військової компанії “Вагнер” Євгенія Пригожина є “штучним”, а ще – воно було сплановане самим російським диктатором Володимиром Путіним.

В інтерв’ю на каналі Freedom Пономарьов заявив, що повстання було вигідним для Путіна, оскільки він використовував його для вирішення внутрішніх і частково зовнішніх завдань.

“Це класичний приклад провокованого штучного перевороту, після якого будуть затягуватися гайки. Це перевірка на нелояльність російської еліти: хто куди підтримав, хто відступив, хто залишився, як вчинили військові частини, як хто себе проявив”, — сказав він.

За його словами, Путін також зробив типове звернення щодо вибору меншого зла.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Якщо не я, то Пригожин або хтось інший, подібний до нього. Можливо, я не ідеальний, можливо, навіть злочинець, але все одно це краще, ніж надати ядерну кнопку в руки таким особам. Це повідомлення Заходу та російській еліті, і я думаю, що воно працює”, – підкреслив ексдепутат Держдуми.

Одночасно Пономарьов додав, що таким чином, вирішуючи тактичні короткострокові завдання, диктатор стратегічно програв, оскільки “на довгий термін всі бачать, що король голий і це можна використати”.