У Росії наростає конфлікт між приватною військовою компанією “Вагнер” і Міністерством оборони. Вагнерівці заявили, що рухаються до Москви, аби захопити владу.

Після того, як власник “Вагнера” Євген Пригожин оголосив про свої наміри “покарати” військове командування РФ, його найманці з’явилися в Ростові-на-Дону та зайняли спочатку штаб Південного військового округу. Вагнерівці захопили адмінбудівлі та місця розташування силовиків.

Значну кількість військової техніки помічено вже у Воронезькій та Смоленській областях. На трасах, що ведуть до Москви помітили блокпости, під російську столицю стягують колони військової техніки – БТР та танки.

Кремлівська влада ввела у більшості прикордонних областей план “Фортеця”, особовий склад силовиків перебуває в повній бойовій готовності.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У Воронезькій області після повідомлення про захід туди вагнерівців, було чуто вибухи. Місцеві зняли на відео, як бойовий вертоліт ВС РФ випустив снаряди по нафтобазі у Воронежі – щоб вагнерівці не могли заправляти військову техніку.

Пригожин тим часом заявив, що його бойовики збиватимуть російську авіацію, яка атакуватиме їхні колони.