Якщо у вашій оселі ще з часів СРСР стоїть дерев’яний величезний ящик зі швейною машинкою всередині, не спішіть його позбуватися. З часом цінність цієї машинки лише зросте.

Деякі антиквари влаштовують справжнє полювання на ручні швейні машинки, що були виготовлені або Подільським механічним заводом, або американською компанією Zinger, що з 1851 року була одним з найбільших виробників швейних машинок.

Компанія Zinger на початку XX століття через те, що їй було невигідно постачати в СРСР свої прилади, побудувала завод й відкрила виробництво швейних машинок у Подільську. Вже за кілька років цей завод став одним із найбільших в Європі. До 40-ї років він випускав 600 тисяч швейних машинок на рік.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Конструкція швейної машинки з Подольского заводу була настільки вдалою, що їхній дизайн та функціональність не змінювали протягом кількох десятків років.

Антикварна цінність цих приладів в тому, що вони мають високу якість та функціонують без електрики. Унікальний дизайн таких машинок дозволяє використовувати їх як предмети інтер’єру. А ще цінується їхнє начиння, що, як вважається, було виготовлене з дорогоцінних металів.