Вода, у якій варилася картопля, може стати не лише частиною кулінарної страви, а й відмінним косметичним засобом.
Під час приготування страв відвар з картоплі можна використовувати як загусник, або як основу для тіста. З неї можна готувати млинці, а ще розбавляти густий суп.
Вода, у якій варилася картопля, наповнена поживними речовинами, вітамінами та клітковиною. Дехто вживає її для того, аби знизити кров’яний тиск, зменшити запалення, чи для того, аби покращити травлення. Ще вода з вареної картоплі здатна позбавити від здуття живота та печії.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Такою водою корисно вмиватися, або протирати шкіру, особливо в літній період – вона має зволожувальний та протизапальний ефект.
А ще картопляну воду використовують для поливу вазонів чи рослин в саду, однак вона не має містити солі.