Курячі грудки – рецепт ситної, поживної страви, яку можна легко та швидко приготувати.

Шматочки курячого м’яса обвалюються у борошні, обсмажуються, а потім тушкуються з часником у медово-соєвому соусі. В результаті отримаємо філе із солено-солодким смаком у глазурі.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 г;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • часник – 4 зубчики;
  • мед – 2 ст. л;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • оцет столовий – 1,5 ч. л.;
  • олія – 3 ст л.;
  • масло вершкове – 40 г;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • кунжут.

Приготування

Куряче філе миємо та обсушуємо. Нарізаємо невеликими шматочками.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Перекладаємо їх у миску. Солимо, перчимо. Обвалюємо кожен шматочок у борошні.

У розігріту сковороду наливаємо олію та обсмажуємо шматочки філе на сильному вогні до золотистого кольору. Додаємо часник, натертий на дрібній тертці, вершкове масло. Обсмажуємо, помішуючи, три хвилини. Додаємо соєвий соус, оцет та мед. Протушковуємо, помішуючи, три хвилини, щоб шматочки філе вкрилися глазур’ю. Викладаємо на блюдо, посипаємо кунжутом.