Після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС у Чорне море потрапили не лише тисячі тонн прісної води, а й різні небезпечні речовини.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що у воді вже помітили плями мастила та нафти, і що вони можуть дістатися Середземного моря.

Єрмак зазначив, що 50 гектарів українських лісів були затоплені після підриву греблі у Херсонській області. Ця площа більша, ніж загальна площа лісів у деяких країнах, наприклад, в Ісландії.

У повідомленні йдеться, що були викинуті до Дніпра плями мастила та нафти вагою приблизно 150 тонн, які можуть незабаром дістатися Середземного моря. Крім того, Каховське водосховище стало повністю покритим мертвою рибою через агресивні дії російських окупантів. За попередніми оцінками, загинуло близько 95 тонн живої риби.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тим часом туристи на берегах Чорного моря, включаючи Болгарію та Туреччину, стали стикатися зі зростаючою кількістю тіл викинутих дельфінів з українських берегів. Протягом тижня було зафіксовано 150 випадків, але це число продовжує зростати.

Крім того, не виключено, що течія принесе до цих країн тіла косуль, лисиць та зайців з південного регіону України. На затопленій території проживало близько 20 тисяч диких тварин й невідомо, скільки їх могло загинути.