Нещодавно Володимир Путін спробував здійснити новий «вкид» в інформаційний простір України та Росії.

На переговорах із лідером низки африканських держав кремлівський лідер продемонстрував нібито проект мирної угоди між Києвом та Москвою, згідно з яким наша країна була готова радикально скоротити свій військовий потенціал та повернути нейтральний статус в обмін на виведення російських військ.

Але правдивість продемонстрованого Путіним документа поставив під сумнів Олексій Арестович, який брав участь у переговорному процесі з РФ у березні 2022 року.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами аналітика, такий крок глави РФ розрахований на те, щоб продемонструвати українцям та всьому світу, що Банкова була готова піти на компроміс із Кремлем, підірвавши авторитет Зеленського.

При цьому насправді в Стамбулі консенсусу щодо української армії досягнуто не було, оскільки Київ був не готовий прийняти умови Росії.