Унікальний смак та аромат полуниці можуть бути збережені завдяки чотирьом простим методам миття. Виявляється, невірне миття може пошкодити текстуру та смак ягід, тому науковці рекомендують керуватися наступними правилами.

Для м’якого очищення полуниці використовуйте лише невелику кількість прохолодної проточної води. Необхідно промити ягоди ретельно, легко протираючи кожну ягоду пальцями, щоб видалити забруднення.

Експерти радять мити полуницю у розчині соди чи оцту. На літр води додають чайну ложку соди, а потім ретельно прополіскують ягоди. Теж саме й у випадку з оцтом.

Після промивання полуницю слід полоскати під холодною проточною водою, щоб видалити залишки бруду. Важливо не залишати ягоди у воді на довгий час, оскільки це може призвести до затримки вологи, що негативно вплине на текстуру та смак.

Останнім кроком є обсушування полуниці перед зберіганням. Для цього слід обережно просушити ягоди паперовими рушниками або м’якою тканиною. Необхідно уникати сильного тертя, оскільки це може пошкодити структуру ягід. Зберігайте свіжі полуниці у холодильнику, щоб зберегти їх свіжість.

Якщо ви хочете не одразу з’їсти всю полуницю, яку придбали чи нарвали у саду, то мити її краще перед самим споживанням. Якщо помити ягоди та покласти їх у холодильник, вони швидше зіпсуються.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Що стосується заборон, які існують під час миття полуниці – ніколи не відривайте плодоніжки, перед тим, як мити ягоди. Інакше всередину може потрапити бруд.

Завдяки цим простим і ефективним методам миття полуниці, ви зможете насолоджуватися неперевершеним смаком та ароматом цих ягід.