Олександр Лукашенко готувався до наземного вторгнення до України наприкінці 2022 року. Про це стало відомо з інтерв’ю засновника білоруської десантно-штурмової групи у складі ЗСУ Валерія Сахащика.

Військовий розповів, що до кінця року всі з’єднання, які мали змогу розпочати бій, були зосереджені на північному кордоні України. Завадити вторгненню змогла лише воля білоруських солдатів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами Сахащика, в армійському середовищі почався рух знизу, коли звичайні солдати почали висловлювати нерозуміння сенсу нападу на сусідню країну, дивуючись, у який момент українці стали для них ворогами.

«Міноборони спробувало залякати військових. Органи КДБ майже в повному складі майже тиждень провели у військах, шантажували, лякали, говорили з військовими – нічого це не дало», – повідомив командир, додавши, що після цього до Мінська було доповідено, що армія до наземних операцій не готова.