У Дніпропетровській області масово гине риба через підрив дамби Каховської ГЕС.

Так, у селі Мар’янське 7 червня сотні риб викинуло на мілину. Вибух греблі спровокував затоплення десятка населених пунктів, а в окремих регіонах – вода навпаки почала відступати.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак показав відео загибелі риби внаслідок терористичного вибуху на Каховській ГЕС. На кадрах видно величезну площу, яка вкрита мертвою рибою. Цей факт вже підтвердив Дніпропетровський рибоохоронний контроль.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Повідомляється, що у село Мар’янське Криворізького району виявлено саме мертвого карася. Причиною є те, що рівень води падає.

У МОЗ попередили, що в 3-5 днів буде гинути риба у підтоплених районах Херсонської та Запорізької області. Таку риби не можна вживати в їжу, чи піддавати термічній обробці для подальшого споживання. Категорично заборонено солити її чи в’ялити, оскільки можна захворіти на ботулізм.