1 червня після відвідин Одеської області президент України Володимир Зеленський відбув до Молдови, де провів зустріч із президенткою Молдови Маєю Санду.

Також глава держави сьогодні візьме участь у саміті Європейської політичної спільноти, який був створений за ініціативи президента Франції Емманюеля Макрона восени 2022 року. Цей саміт покликаний покращити взаємодію між Євросоюзом і країнами, які не входять до Європейського Союзу.

Під час спілкування з журналістами представники ЗМІ спитали у Зеленського, як довго триватиме війна в Україні. На що він відповів коротко: “До нашої перемоги”.

Президент зазначив, що Росія може зупинити війну й раніше, однак для цього їй необхідно звільнити всі окуповані українські території.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Нагадаємо, минулого року президент України Володимир Зеленський у черговому відеозверненні висловив сподівання, що війна завершиться у 2023 році.

Також глава держави заявляв, що для завершення війни Росія має вивести свої війська за український кордон й гарантувати безпеку. Завершенням війни, за його словами, буде те, коли Україна поверне всі свої території, які були у неї до 1991 року.