Речниця МЗС Китаю Мао Нін зробила нову політичну заяву про російсько-українську війну. Нині Пекін нібито шукає різні політичні рішення для розв’язання “конфлікту” чи “української кризи”.

На брифінгу, коли коментувала візит дипломат Лі Хуейя до Берліна, вона заявила, що до війни в Україні призвели “проблеми, які накопичували в управлінні безпекою Європи”. Російське вторгнення в Україну, за словами Мао Нін, є трагедією, але його можна було б уникнути.

Щодо цієї ситуації Китай винесе своє рішення, проаналізувавши проблеми та болісні уроки. Речниця закликала мирно врегулювати “кризу” та перейти до перемовин між воюючими сторонами.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Нагадаємо, що Пекін дотримується нейтральної позиції у війні РФ та України, але війною це не називають, а “конфліктом” та “кризою”. Нині Китай покращує свої стосунки з росією та мають намір їх вивести на зовсім “новий” рівень.

Лідери “Великої сімки” закликали Китай тиснути на росію. Країни G7 будуть надавати Україні підтримку стільки часу, скільки вона потребуватиме.