В Україні спостерігається високий рівень захворюваності на неінфекційні хвороби, що позначається на працездатності населення. З таким попередженням нещодавно виступили у МОЗ.

Як повідомили у відомстві, однією з найпоширеніших недуг у країні, як і раніше, є цукровий діабет, до якого призводить надмірне захоплення людей продуктами, що містять цукор.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Боротися з цим у МОЗ хочуть за допомогою додаткового податку в розмірі 4 гривень на літр на газовані напої за прикладом західних країн. Таким чином, в уряді мають намір не лише поповнити скарбницю новими надходженнями, а й покращити здоров’я українців.

«У Мексиці такий податок призвів до зменшення на 39% кількості дітей, які страждають на ожиріння, а у Великій Британії він змусив виробників знизити рівень цукру в газуванні вдвічі», — розповіли в міністерстві.