Американський археолог Рамі Романі мав необережність відкрити гробницю давньоєгипетського фараону і отримав фатальні наслідки від цього.

Тепер науковець, що історії про прокляття фараона – це точно не вигадки. Оскільки сам був на межі життя і смерті після відкриття древньої гробниці, яка понад 600 років не мала жодних відвідувачів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Коли Романі зайшов в середину для ідентифікації мумії, яка могла бути Ехнатоном, він відчув щось містичне та дивне: звідкись лунало шипіння змій, всюди були кажани, а запах аміаку в’їдався у ніс. Після цього у нього виникли проблеми з диханням, а вже наступного дня археолог кашляв кров’ю, мав гарячку та бачив марення.

Медики призначили науковці курс антибіотиків, який все ж допоміг одужати. Проте лікарі й самі не могли встановити причину погіршення стану здоров’я у Романі.