З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, внаслідок дій російських загарбників загинув щонайменше 8791 мирний українець. Лише за останній тиждень, з 1 до 7 травня 2023 року, російська агресія забрала життя 58 людей.

Про це йдеться у звіті, опублікованому на офіційному сайті ООН. Усього за 15 місяців повномасштабної війни поранення отримали ще 14 815 осіб.

Найбільше жертв російської агресії на території Донбасу, яка контролюється урядом України, – 4010 загиблих та 5636 поранених. У решті українських регіонів російські окупанти вбили 2810 українців, ще 6543 постраждали.

1971 особа загинула на тимчасово окупованих Росією територіях, 2636 громадян нашої країни отримали травми.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

В ООН наголосили, що ці цифри – не точні, реальні показники жертв російської агресії можуть бути набагато вищими. Доступ до достовірної інформації на окупованих територіях РФ обмежений. Зокрема, немає точних даних про те, скільки українців загинуло в Маріуполі, Сєвєродонецьку, Лисичанську, які російські військові буквально стирали з лиця землі.