Співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник прокоментував збиття “Байрактара” у небі над Києвом.

У колонці для NV він висловив неприємне здивування вимушеним збиттям безпілотника турецького виробництва. Крім цього, його засмутило, що це сталося просто в небі над житловим районом столиці.

За словами Мельника, звісно буду проводити службове розслідування. Для виконавців та тих, хто не впорався з керуванням, ставитимуть десятки питань, згідно з процедурою. Утім, експерт не назвав, про що саме йти мова, бо немає права виносити на публіку такі обговорення.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Експерт зауважив, що необхідно залучити до розслідування “цивільний демократичний нагляд над ЗСУ”. Розслідування повинно не знайти “цапів-відбувайлів”, а зосередитися на справжніх причинах цього інциденту та запобігти подібним в майбутньому.

На думку Мельника, дуже добре, що командування Повітряних сил ЗСУ визнало цей факт та чесно про все розповіло, а не намагалося перекинути відповідальність на когось.