Дев’ятеро туристів із групи Ігора Дятлова, які 1959 року загинули на горі Холатчахль на Північному Уралі, ймовірно, були вбиті, ставши свідками секретних військових експериментів, які проводила радянська влада.

Про це свого часу заявив Генадій Кізілов, який проводив власне розслідування таємничої загибелі туристів. Він переконаний, що усі дані які цієї справи були сфальсифіковані – починаючи від місця загибелі дятлівців, до щоденників, які розповідали про їхню подорож.

Він вважає, що дятлівців просто принесли в жертву таємницям ракетної, чи будь-якої іншої воєнної програми. На користь цього свідчать слова місцевих жителів, які говорили про золоті вогні у небі, а також свідчення військових, які підтверджували, що бачили в ніч загибелі дятлівців якісь вогні у небі.

Офіційно, в ніч з 1 на 2 лютого жодних запусків ракет у Радянському Союзі не було. Але усі знають, наскільки фанатично “совєти” були готові берегти свої військові та космічні секрети.

Підтвердження цієї версії є й у свідченнях слідчого у справі дятлівців Володимира Коротаєва. За його словами, слідчі чули серед місцевих чутки про секретний полігон, що розташований неподалік від місця загибелі туристів.

“Місцеві жителі досі переповідають легенди про зустрічі з військовими патрулями посеред тайги, про залиті бетоном ями в схилах пагорбів, про звук потяга, що доноситься з-під землі в лісі”, – розповідав Коротаєв.

Кізілов також припускає, що все, що стосується загибелі дятлівців, було сфальсифіковано. На його переконання, існують серйозні невідповідності та суперечливі свідчення свідків і рятувальників.

“Це говорить про щось набагато більш зловісне, ніж недбале розслідування, і що група Дятлова стала свідком якихось секретних випробувань або експериментів, які ніхто не повинен був бачити, і вони (дятлівці) були навмисно ліквідовані військовими силами”, – вважає розслідувач.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Саму рятувальну операцію він також вважає показушною, а не спрямованою на те, щоб справді знайти туристів, яких тоді вважали заблукалими.

Кізілов вважає, що дятлівців вивезли з місця їхньої справжньої загибелі, після чого відбулася тотальна фальсифікація усього. На його думку, відредаговано було навіть дорожні щоденники туристів.

Про фальсифікацію місця загибелі дятлівців може свідчити те, як було встановлено намет. Досвідчені альпіністи та рятувальники стверджували, що його було розташовано в такому місці, де були б найсильніші штормові вітри і дятлівці, які не вперше ходили у такі походи, не могли припуститися такої помилки.