Мабуть, кожен з нас хоча б раз у житті виявляв на жовтку яйця дивну цятку червоного кольору. Багато хто вважає, що це є ознакою його непридатності до вживання, але чи це так насправді?

Безперечно, кров’яний потік у жовтку виглядає не надто апетитно, але чи варто дійсно відразу ж відправляти таке яйце у відро для сміття?

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Експерти відзначають, що призвести до появи такої плями в яйці може висока інтенсивність несучості або надлишок в організмі курки протеїну. Також не виключено, що несушці не вистачало вітаміну А і К або у неї була інфекційна хвороба.

При цьому така пляма в жовтку не є небезпечною для людини. На смак продукту він також не впливає.