Однією з найгучніших новин минулого тижня стало оголошення Росії про плани розмістити на території Білорусі свою ядерну зброю. Володимир Путін повідомив, що зараз в республіці відбувається завершення підготовки відповідної інфраструктури і вже до літа країна буде готова до розміщення ЯО.

Але з якою метою Кремль пішов на такий крок? Особливо дивним це виглядає на тлі того, що за кілька днів до цього Путін і Сі Цзіньпін підписали документ, один із пунктів якого передбачав, що всі країни, які мають зброю масової поразки, не повинні розміщувати її за межами своїх національних територій.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як зазначає політолог Віталій Кулик, своїм вчинком глава РФ просто ще раз продемонстрував світові, що вважає Білорусь своєю вотчиною.

«Заяви Путіна цілком зрозумілі. Він не розглядає Білорусь як суверенну державу. Формально між Росією та Білоруссю існує “Договір про створення союзної держави”, але Путін розглядає Білорусь як частину Росії», – пояснив фахівець.