Останніми днями в українських ЗМІ все частіше згадують про митрополита УПЦ МП Павла, вдома якого недавно пройшли обшуки після вручення підозри у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі, а також виправдання збройної агресії Росії в Україні.

У цьому світлі цікава біографія церковника, адже народився він у Рівненській області, а світську освіту здобув у Луцьку. Закінчивши семінарію у Москві, Павло отримав посаду настоятеля в одному із храмів на Волині.

Буквально відразу ж священнослужитель потрапив у скандал, а пов’язаний він був із знищенням у довіреній йому церкві барокового іконостасу 18 століття. Після цього різних безсторонніх історій у житті у Павла було достатньо.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Наприклад, ставши депутатом Київради від «Партії регіонів» у 2012 році, Павло регулярно прогулював засідання, а його картка в цей момент використовувалася для голосування.

Не можна не згадати і потягу Павла до розкішного життя, яке неодноразово призводило його до конфліктів із журналістами. До речі, любов церковника до пересування на люксових “Мерседесах” призвела до появи у нього прізвиська “Паша Мерседес”.