Батько зґвалтованої на Закарпатті дівчинки вперше дав публічний коментар щодо скандального рішення Воловецького суду, який залишив трьох злочинців на свободі. Вирок викликав у суспільстві неабияке обурення.

Віктор розповів подробиці ситуації та поділився намірами своєї сім’ї.

“Я хочу йти далі в цій справі, поки не буде справедливого вироку. На місці нічого не залишається, продовжуємо боротись за справедливість. Хочу подякувати всій країні за підтримку, – категорично сказав нам Віктор. – Буду вимагати максимального строку для ґвалтівників. Спочатку справа була по одній статті, а в останній момент виявилося, що їм дали по два роки умовно”.

Найбільше суспільство цікавили причини, з яких була змінена кваліфікація злочину, і Віктор прокоментував це так: “Вирішили, що не було втручання в дитину, були сексуальні дії без проникнення”.

“До нас були звернення від тієї сторони з проханням вибачити. Підходили до мене з проханням вибачити. Пробачення не буде, все буде до кінця, в суворому порядку, по максимуму. Я збираюсь їхати з донькою до Києва, щоб вона отримала там допомогу”, – додав він.

З’ясувалося, що цей резонанс може стати причиною для звільнень багатьох посадовців на Закарпатті, які належним чином не відреагували на тяжкий злочин відносно дитини.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Наприклад, очільник Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко на своїй сторінці в Facebook заявив, що працівники територіальної громади, які є фігурантами справи, повинні бути не тільки звільнені, а й відповісти згідно з законодавством.

“Вища рада правосуддя має розібратися із суддею, яка винесла вирок. Обласна прокуратура негайно повинна створити комісію і розстежити дії свого місцевого підрозділу. Стосовно місцевої територіальної громади: працівники освіти, служби у справах неповнолітніх, які фігурують у справі, повинні бути звільнені з роботи й відповісти за свої дії”, – написав Чубірко.

“Зі свого боку Закарпатська обласна рада готова надати можливість навчатися дівчинці в одному з комунальних закладів краю, де вона буде забезпечена проживанням, харчуванням і належними умовами”, – уточнив він.