Українцям нагадали про зміни, що відбулися у процедурі отримання посвідчення на право керування транспортним засобом. Ці нововведення набули чинності у 2023 році.

Як повідомляє «Судово-юридична газета», відтепер громадяни, які бажають отримати права, зобов’язані спочатку пройти курс з теорії в автошколі, після чого скласти відповідний іспит у сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тільки після цього учень може бути допущено до практичної підготовки, після курсу якої необхідно скласти «внутрішній» тест в автошколі, а потім аналогічний іспит уже в МВС. Коштує оформлення документа 295 гривень.

Важливо, що права водія спочатку видаються терміном на два роки. Якщо водій не має порушень протягом цього часу, то він отримує постійне посвідчення, що діє протягом 30 років.