Фахівці з’ясували, що не всі соки є корисними, а деякі навіть можуть становити серйозну загрозу для здоров’я людини.

Зокрема йдеться про грейпфрутовий сік, який стає смертельно небезпечним при поєднанні з певними медичними препаратами. До такого рішення дійшли американські вчені зі штату Онтаріо, які нарахували 43 медикаменти.

Один із дослідників, професор Девід Бейлі заявив, що препарати на основі соку в окремих випадках можуть спричинити смерть. Тому лікарі зобов’язані попереджати пацієнтів про такі можливі летальні наслідки.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, грейпфрутовий сік містить фуранокумаріни – речовини, що збільшують токсичність деяких медичних препаратів. Якщо такі речовини потрапляють у ліки, то це матиме серйозний вплив на здоров’я людини.

Також грейпфрут не рекомендується їсти людям, які мають проблеми з підвищеною кислотністю шлунка. Небезпечно вживати такий сік натщесерце, оскільки так можна пошкодити слизову оболонку шлунку та кишківник. Як наслідок, біль в шлунку та погіршення загального самопочуття.