В Україні з початку квітня стартує щорічний перерахунок пенсій для пенсіонерів, що працюють, повідомила перший заступник міністра соціальної політики Дарія Марчак. Незважаючи на те, що це відбувається щороку, пенсіонери, які продовжують працювати, отримають збільшені виплати.

З 1 квітня буде здійснено перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, а з 1 липня пенсії будуть проіндексовані для державних службовців, працівників місцевих органів влади, науковців та інших категорій громадян. Перерахунок провадиться з урахуванням трудового стажу, отриманого пенсіонерами з моменту попереднього перерахунку.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Індексація пенсій є інструментом підвищення доходу найменш захищеної категорії громадян, які зазвичай не мають інших джерел доходу, крім пенсій. На відміну від них, пенсіонери, що ще працюють, мають додаткове джерело надходжень у вигляді заробітної плати, що дозволяє їм краще самостійно забезпечувати себе.

Розмір перерахунку пенсії залежить від збільшення страхового стажу протягом останніх двох років. Наприклад, якщо пенсіонер вийшов на пенсію у 2021 році та за останні 24 місяці збільшив свій страховий стаж, то він зможе отримати перерахунок пенсії за оновленим стажем, що позначиться на розмірі виплати.