Вочевидь, телеграм-канали у яких публікують інформацію про місця видачі повісток, створені ворогом задля уповільнення мобілізації та створення панічних настроїв.

До такого висновку можна прийти, якщо дослухатись до в.о. командира бригади НГУ “Азов” Богдана Кротевича на псевдо Тавр. У інтервʼю Яніні Соколовій він розповів про своє спостереження, що на каналах із сотнями тисяч підписників насправді активними користувачами є максимум шість тисяч людей.

Це напряму свідчить про штучну накрутку підписників, що створює хибне враження про масовість аудиторії таких каналів.

Повна версія інтервʼю

“Мені неприємно, що такі люди є, але публічно принижувати їх було б не правильним. Адже людина, яка боїться повістки, може згодом прийти до думки, що потрібно іти воювати”, – зазначив азовець. 

Він припускає, що на них можуть мати серйозний вплив рідні — батьки, або дружина.

“Коли я йшов у 2014 у тоді ще батальйон “Азов”, я теж мав розмову з батьками, які переконували, що може волонтером я буду більш ефективним, але я пішов солдатом”, – розповів Тавр.

Азовець вважає, що чоловіки просто не думають про те, що коли вони вступлять до лав ЗСУ, вони підуть звільняти території, знищувати ворога, отримають максимально приємне відчуття волі та незалежності. 

“Відчуття, коли ти знищуєш ворога та звільняєш території просто неперевершене і ти сам собою пишаєшся, і тобою пишаються батьки та родина”, – підкреслив захисник.

Щоб долучитись до “Гвардії наступу” і звільняти окуповані території переходьте за посиланням.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Богдан зізнається, що і сам може часом піймати депресивну хвилю, але варто зустріти дітей, які кричать “слава Україні”, відчуваєш що це все таке рідне, класне і тепле і ти розумієш, що зараз десь там на окупованих територіях теж є діти.

“Хтось втратив батьків, хтось втратив рідних, хтось загинув. І я розумію, що не можу думати тільки про власне життя, я чоловік чи не чоловік? І все проходить і я вже знову хочу в наступ”, – поділився він.

“Підписникам телеграм-каналів повістки я хочу сказати, що нічого страшного в цьому немає, всі роблять помилки. Просто подумайте — ви нікчема, чи у вас є якась частка гідності. Якщо ти здатен продати свою матір, щоб її зґвалтували якісь російські пі****си, то уїжджай за кордон, сиди там, міняй паспорт і роби що хочеш”, – наголосив азровець.