Подружня зрада здавна вважається найтяжчим гріхом у більшості народів земної кулі незалежно від сповідуваної релігії. Такі закони зумовлені економічною необхідністю та негласно збереглися до наших днів. Проте, трапляються деякі народності, які використовують у побуті абсолютно протилежні правила поведінки. З метою підтримувати генетичну різноманітність роду та забезпечити здорове потомство вони нерідко допускають і навіть заохочують жіночу подружню зраду.

Феномен гостинного гетеризму вивчав французький етнограф Арнольд Ван Геннеп. На думку вченого, обряд можна розцінювати як спосіб налагодження зв’язків із чужинцями. Всі свої спостереження та висновки він відобразив у книзі «Обряди переходу», що вийшла друком у 1909 році.

Гостинність у народностей Камчатського краю

Згідно з звичаями деяких племен коряків та чукчів, подружня зрада є звичайним актом гостинності. Ці народи з привітністю зустрічають будь-якого гостя, якого обов’язково ситно нагодують і обдарують пестощами в самому прямому значенні. Увечері вся увага гостя буде прикута до заміжньої господарки житла, яка намагатиметься з усіх сил сподобатися йому. Вночі спокусниця, не приховуючи своїх намірів, ляже з ним у ліжко. Її чоловік поставиться до таких обставин дуже прихильно і не виявлятиме ревнощів.

Засоби контрацепції у разі є неприйнятними, оскільки основна мета сітію – зачаття дитини. Якщо вона була досягнута, все селище з радістю сприйме цю новину і почнеться святкування, адже зачата дитина міститиме гени представника іншого народу, а, значить, матиме міцне здоров’я і хороший генофонд.

Одним із перших американців, який пізнав незвичайні традиції північних народів, став відомий адмірал Роберт Пірі. Він придбав «польову дружину», з якою згодом навіть познайомив свою законну дружину.

Дивовижні звичаї ескімосів з Аляски

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Проблеми з потомством спостерігалися і у жителів материкової Аляски, які мешкали окремо від інших країн та народів Землі. Ескімосам нерідко доводилося одружуватися з відносно близькими родичами, що призводило до народження дітей зі слабким здоров’ям.

Для оздоровлення потомства ці народи теж стали практикувати зраду «на знак гостинності» і часто обмінюються дружинами з чоловіками з інших поселень. Особливими привілеями користуються сильні представники племені, які мають широкий вибір між представницями жіночої статі.

Сексуальна гостинність зустрічається і в інших куточках світу. Цей досить дивний звичай уражає народностей, які ведуть замкнутий спосіб життя. Одним із прикладів є австралійське плем’я арунту, в якому чоловіки із задоволенням діляться своїми дружинами з чужинцями, щоб покращити гени потомства. Непоодинокі випадки, коли дружинами діляться навіть із представниками того ж племені як дружній жест і прояви симпатії.